Co je to kavitace?

Kavitace (z latinského "cavitas" - dutina) je vznik dutin v kapalině při lokálním poklesu tlak, následovaný jejich implozí. Je to ultrazvuková bezbolestná liposukce 3. generace, která přináší nový koncept v ošetření celulitidy a nahromadění tuku. Jedná se o technologii ultrazvukových vln, které vytvářejí vakuové bublinky (kavity) v tekutině tukové tkáně.

Jak kavitace funguje?

Principem kavitace je rozbití membrány tukových buněk ultrazvukem. Ultrazvuk proniká do hloubky 2-3 cm, kde je uložen podkožní tuk. Působením ultrazvukových vln, vycházejících z hlavice se v tukových buňkách tvoří bubliny, které způsobí prasknutí tukové buňky. Obsah buněk se uvolní, dostane se do mezibuněčného prostoru a následně je přirozeně odplaven lymfatickými a močovými cestami ven z těla.

Kavitace

Kavitační technologie je založena na nízkofrekvenčním ultrazvuku. Ultrazvukové soubory vytváří bubliny v tělní tekutině, které postupně rostou a rozbíjejí se v určité velikosti. Uvolňují se nárazové vlny (hlavní efekt) a energie ve formě tepla (druhotný efekt). Protože tyto buňky nejsou schopny odolat vibracím, efekt kavitace je snadněji prolomí bez zasažení vaskulární, nervové a maskulární tkáně. Po destrukci tukové tkáně je tuk ve formě triglyceridů vypuštěn do tkáňového moku mezi buňkami, které jsou přeměněny na glycerol a volné mastné kyseliny. Ve vodě rozpustný glycerol je absorbován oběhovým systémem a použit jako zdroj energie, zatímco nerozpustné volné mastné kyseliny jsou přesunuty do jater, kde jsou zpracovány jako jiné mastné kyseliny - včetně kyselin z jídla.

Kavitační ultrazvukový přístroj se skládá z generátoru ultrazvuku o frekvenci cca 40 kHZ, což je frekvence vyvolávající kavitaci. Z generátoru je ultrazvuk o požadované frekvenci přenášen do ultrazvukové hlavice, která slouží ke kontaktu s pokožkou. Ultrazvuk proniká do hloubky 2-3 cm, tedy do vrstvy podkožního tuku. V tukových buňkách se záhy tvoří mikrobubliny, které zapříčiní prasknutí tukové buňky, kdy se obsah vyprázdní do mezibuněčných prostor, kde je záhy zpracován lymfatickým systémem. Jmenovaný obsah tvoří vyšší mastné kyseliny a triglyceridy, které jinak tělu slouží jako zásobárna energie. Část obsahu je v těle zpracována játry (vedlejší produkty - metabolity jsou následně z těla vyloučeny) a další část je spálena ve svalových vláknech. Laicky řečeno budete jako po tučném obědě.

Z hlediska výše uvedeného, je nutné aktivovat před samotným ošetřením lymfatický systém tak, aby byl schopen vyprázdněný buněčný obsah zpracovat a odvést z těla ven. Tento proces je umocněn aplikací lymfatické masáže, která celý proces urychlí.

Výhody kavitace:

  • alternativa chirurgické liposukce
  • výrazný efekt již po 1. sezení!
  • bez bolesti, operace a jizev
  • tvaruje postavu a obnovuje elasticitu kůže
  • redukuje tukovou tkáň
Kavitace

Před ošetřením

3 až 5 dní před ošetřením je nutné zvýšit pitný režim, minimálně na 2,5 litru denně z důvodu rozproudění lymfy, doporučuje se mírná dieta a aktivní pohybový režim (nepoužívat výtah, vystoupit o zastávku dříve nebo dojít pěšky atd.). 2 až 3 hodiny před samotným ošetřením doporučujeme nejíst, pouze zvýšit pitný režim čisté neperlivé vody. V rámci zlepšení lymfatického systému je dobré vymačkat do čisté vody citrón a před spaním si uvařit některý z čistících čajových směsí. Na ošetření doporučujeme přijít v pohodlném oděvu.

Po ošetření

Po ošetření je důležité dodržovat zdravé stravování, vyhnout se tuku a sladkostem, a to minimálně po dobu 7 týdnů tak, aby mělo tělo motivaci zbavit se z tukových buněk uvolněného tuku a mastných kyselin. Ze zkušenosti klientů se osvědčilo jíst po zbytek dne v den ošetření pouze zeleninu a následující den si udělat ovocnou čistící kúru (jíst různé druhy čerstvého neupraveného ovoce), která rovněž osvěží celý organismus. Ošetření lze opakovat po 5 - 7 dnech v závislosti na vynaložené fyzické aktivitě. Klienti využívají pro celkové vyrýsování v průměru 2 - 6 sezení.

Kontraindikace

  • těhotenství
  • kovové implantáty ( při ošetření břicha také nitroděložní tělísko s kovem)
  • onemocnění srdce včetně kardiostimulátoru
  • arteroskleóza a jiná cévní onemocnění či poruchy
  • rakovina či jiná onkologická onemocnění
  • epilepsie
  • onemocnění kůže
  • otevřené zranění
  • snížená ledvinová nebo pankreatická funkce nebo jiné onemocnění ledvin a slinivky
  • onemocnění jater