APTOS je zcela nový postup v oboru faceliftingu, který navrací zpevněný a mladistvý vzhled, a jehož provedení je rychlé a doba zotavení po zákroku krátká. Tuto metodu lze považovat za nejpřirozenější alternativu ke klasickému liftingu vzhledem k její minimální invazivitě a netraumatickým následkům, jednoduchosti provedení zákroku a dlouhotrvajícímu estetickému efektu.

Nitě APTOS jsou polypropylénová vlákna a jsou opatřena zoubky uloženými protisměrně od středového bodu po každé polovině délky nitě, jsou buď ze vstřebatelného nebo nevstřebatelného materiálu. O použitém druhu informuje operující lékař.

Předoperační pokyny

  • Klient/ka musí mít v pořádku interní předoperační vyšetření, u žen i gynekologické vyšetření
  • Klient/ka nesmí trpět žádnou virovou nebo jinou chorobou či být v rekonvalescenci.
  • Alespoň jeden měsíc před operací nesmí klient/ka užívat žádné léky obsahující kyselinu acetylosalicylovou např. Acylpyrin, Acylkoffin,Aspro…, zvyšuje se tím podstatně riziko silného krvácení během operace,takový/á klient/ka nemůže být operován/a !
  • Před zákrokem je nutné vyměřit elastický návlek, který je v den zákroku připraven
  • Klient/ka přijde v den zákroku nalačno, to znamená od půlnoci nejíst, nepít, nekouřit !
  • Nenalíčená, nenalakované nehty, oholené příslušné partie
  • Pokud kouříte, nekuřte po dobu hojení
  • O způsobu platby informuje recepce

Vlastní operace

Operační postup je velmi jednoduchý. Zákrok je prováděn v lokální anestezii nebo analgosedaci = polospánku.

Před výkonem si chirurg provede vyměření a nákres.

Metoda Fast Lift je prováděna tak, že lékař zavede nitě do podkoží. Vlákna (jejichž specifická struktura byla speciálně navržena za účelem provádění liftingu a zpevnění měkkých tkání obličeje) vytváří pnutí, na základě kterého dojde k vypnutí pokleslých tkání, aniž by bylo nutno na konci nitě vytvářet chirurgický uzel.

Jakmile je nit zavedena, vyvolává reaktivní fibrotickou reakci se stabilním a dlouhotrvajícím výsledkem.

Pooperační péče

Po zákroku doporučujeme pobyt na naší klinice do druhého dne. Po zákorku je vhodná antibiotická clona. Nejméně 24 hodin po zákroku se snažte co nejméně smát a mluvit, jezte tekutou nebo polotekutou stravu (v žádném případě nesmí být horká nebo vařicí). Omezte pohyb obličejového svalstva na minimum.

Během následujícíh 3 dnů po zákroku spěte v polosedě s krčním límcem, abyste zabránili vzniku poranění v místech, kde byla nit zavedena. Po dobu 3 dnů chlaďte. Neprovádějte masáž operovaných částí obličeje ani příliš násilně neodstraňujte make-up.

25 dní po zákroku se můžete vrátit k mírné fyzické aktivitě. K intenzivnější fyzické námaze můžete přistoupit až za 45 dní.

Tento zákrok nelze provádět v případě výskytu závažných onemocnění.

Výsledky

Dodržování pooperačních doporučení je základním předpokladem pro dosažení maximálního výsledku.

Positivní výsledky se objeví dvakrát:

  • Brzy po zákroku uvidíte a oceníte vzpnutí a znovunabytou plastičnost obličeje, lifting tkání též poskytně trojrozměrný efekt.
  • Účinky se budou nadále zlepšovat po dobu 2 až do 14-15 měsíců poté, co se fibrotický účinek ustálí a účinek liftingu se tak stabilizuje a dojde k revitalizaci tkání, kdy se viditelně zlepší struktura pokožky. Je skutečně viditelný účinek zvýšení obsahu kyseliny hyaluronové, kolagenu a elastinu, který si lidské tělo přirozeně produkuje, a to díky fibróze, ke které dojde v důsledku specifického tvaru implantovaných nití.

Prokázaná doba trvání účinku je delší než 5 let.

Komplikace

V případě operace obličeje je to zejména pooperační krvácení, jehož výskyt se snažíme omezit na minimum. Proto je nutné pečlivé interní vyšetření před operací.

Krevní podlitiny na tvářích a krku nepředstavují žádné riziko a mohou se po operaci vyskytnout. Vstřebávají se individuálně.