Operace prsů - Modelace prsou

Modelace prsou je operace, kterou lze zlepšit tvar prověšených povislých prsů. Přináší dobré výsledky ve smyslu tvaru prsů, avšak za cenu jizev, vznikajících po redukci přebytečné kůže. Po zákroku zůstávají jizvy kolem prsního dvorce, odtud kolmo dolů a v podprsní rýze, jizva má tvar jakési kotvy. Tyto jizvy pak časem blednou, ale zůstávají a jejich kvalita je individuální. Tuto operaci provádíme jen u povislých prsů, pokud je totiž třeba zmenšení prsů, jde o výkon náročnější na pooperační péči a je nutná hospitalizace.

Předoperační pokyny

  • Klient/ka nesmí trpět žádnou virovou nebo jinou chorobou či být v rekonvalescenci.
  • Alespoň jeden měsíc před operací nesmí klient/ka užívat žádné léky obsahující kyselinu acetylosalicylovou např. Acylpyrin, Acylkoffin,Aspro…, zvyšuje se tím podstatně riziko silného krvácení během operace,takový/á klient/ka nemůže být operován/a!
  • Před zákrokem je nutné vyměřit elastický návlek, který je v den zákroku připraven
  • Klient/ka přijde v den zákroku nalačno, to znamená od půlnoci nejíst, nepít, nekouřit !
  • Nenalíčená, nenalakované nehty, vyholené podpaží.
  • Pokud kouříte, nekuřte po dobu hojení
  • O způsobu platby informuje recepce

Vlastní operace modelace

Výkon se provádí v celkové narkóze a trvá cca 3 hodiny. Před operací chirurg vyměří a nakreslí způsob vedení řezu a rozsah redukce kůže. Jsou zavedeny drény, rány jsou sešity plastickým stehem.Po operaci je pak přiložen elastický obvaz.

Cena modelace prsou


Pooperační péče

Klientka zůstává na klinice do druhého dne, jsou podávány léky proti bolesti, otoku, antibiotika a infuze. Jsou kontrolovány Redon – drény. Druhý den po převazu klientka s doprovodem je propuštěna do domácího ošetření a jsou stanoveny ambulantní kontroly. Domů odchází v elastické kompresi. Po dobu 7-10 dnech je komprese vyměněna za podprsenku, ale toto závisí na celkovém stavu a hojení.. Stehy jsou odstraněny za 2 – 3 týdny. Poté operatér doporučí masáže jizev a doporučujeme nosit elastické podprsenky po dobu 3 měsíců ode dne operace. Kvalita jizev závisí dle hojení a je velmi individuální.

Komplikace

Komplikace jsou obecné - krvácení a infekce. Specifickou komplikací je po této operaci těhotenství, kdy dochází k zvětšování prsů, jizvy se mohou rozšiřovat a po ukončení kojení může dojít k novému prověšení prsů a výsledek operace je tak znehodnocen. Proto se také tento výkon doporučuje až v době, kdy žena již další těhotenství neplánuje. Novou operací je však možno stav opět zlepšit s jizvami stejného rozsahu.