Skleroterapie povrchových rozšířených žilek na dolních končetinách

Trápí vás křečové žíly nebo metličkové žilky?

Mnoho žen, a to i velmi mladých, má viditelné modré žilky na lýtkách a stehnech. Také širší modré vystupující křečové žíly, které mívají i muži, způsobují v pozdějších zanedbaných stádiích mnohé nepříjemnosti a navíc jsou nepříjemným kosmetickým nedostatkem, který ženy úzkostlivě skrývají pod kalhotami či zbytečně dlouhou sukní. Přitom existuje možnost, jak se těchto kosmetických vad zbavit bez operace. Je až s podivem, jak málo lidí metodu sklerotizace žil zná. Při včasném odstranění žil touto bezbolestnou metodou se postižení mohou vyhnout chirurgickému zákroku.

Jediná metoda, kterou se křečové žíly a metličkové žilky spolehlivě zlikvidují najednou , při jedné maximálně dvou návštěvách u lékaře, se nazývá METODA KOMPLEXNÍ SKLEROTIZACE.

Po tomto výkonu není nutná pracovní neschopnost, nevznikají žádné jizvy, zákrok je nebolestivý, časově nenáročný. Klient pouze nosí po zákroku 2 - 6 týdnů kompresní punčochy. Odstraní se najednou jak velké křečové žíly tak i malé metličkové žilky o průměru nad 2 mm, které jsou již špatně odstranitelné speciálním cévním laserem. Zákrok je téměř bezbolestný, trvá přibližně 20 minut na jedné končetině, podle monožství ošetřovaných ploch.

Jedná se o ambulantní zákrok při kterém se do rozšířeným žilek se vstřikuje speciální našlehaný roztok aetoxysklerolu, který nejprve mechanicky cévku ucpe a chemicky pak rozpustí.

Rozšířené žilky

Průběh zákroku

V den zákroku si pacient s sebou přinese jakékoli punčocháče (přidržení elastického obinadla) - po sklerotizaci se přikládají na místa vpichů tamponky a přikládá se elastické obinadlo. Tato komprese zůstává na končetinách bez sejmutí do druhého dne. V případě, že pacient má nějaké kompresní punčochy či punčocháče, vyzkouší si je a přinese s sebou k ošetření.Nemá-li pacient kompresní punčochy, může si je koupit a vyzkoušet přímo na klinice.

Jedná se o ambulantní zákrok, při kterém se do rozšířených žilek vstřikuje speciální našlehaný roztok aetoxysklerolu, který nejprve mechanicky cévku ucpe a chemicky pak rozpustí.

Omezení

Extrémní fyzická námaha dolních končetin ve smyslu zátěže (lyže, rotoped, aerobik...), plavání, horká voda, sauna.

Celková doba hojení pak závisí na rychlosti vstřebávání drobných modřin v oblasti ošetřené plochy.Léčbu obvykle kombinujeme s použitím speciálního cévního laseru.